Költséges, de fontos fejlesztések kezdődnek két Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

Megosztás

Némileg árnyalja a képet, hogy az egyik beruházás 2024 decemberében, a másik pedig 2025 nyarára készülhet el legkorábban. Közben viszont lesz valami apróság… önkormányzati választások.

Fejlesztések kezdődnek Abádszalókon és Berekfürdőn – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel. A strandjaikról híres turistaközpontokban ezúttal nem a fürdési lehetőségek, hanem a zöldfelületek és az aktív turizmus alap infrastruktúráját jelentő kerékpárút egy szakaszának fejlesztése valósul meg.

A tájékoztatás szerint Abádszalók önkormányzata 400 millió forint, míg Berekfürdőé 350 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Élhető települések elnevezésű pályázatán.

Az elnyert forrásból Abádszalók belterületén a jelenlegi csatornák nyomvonalát figyelembe véve két csapadékvíz-elvezető csatornaszakasz épül, illetve újul meg – írták. Emellett 5 gyalogátkelőhelyet  alakítanak ki és 1700 méteren kerékpárút létesül. Játszótér fejlesztése, zöldfelület-felújítás is szerepel a tervek szerint 2025. június 30-án véget érő projektben – tudatták.

Berekfürdő településközpontjában, több mint 2000 négyzetméteren fejlesztik majd a zöldfelületet. Egyedi kialakítású játszótér is épül, ütéscsillapító burkolatokat, járdákat, sétányokat alakítanak ki és utcabútorokat, szeméttárolókat, kerékpártárolókat telepítenek. Szabadtéri közösségi rendezvénytér létesül és egységes parkolóhelyeket is kialakítanak. A fürdő előtti terület forgalmának csillapításáért buszmegállókat helyeznek át, illetve újakat építenek és kiépítik a térvilágítást is. 

A berekfürdői projekt befejezésének tervezett dátuma 2024. december 31. – olvasható a közleményben. (via Spabook.net)

Kapcsolódó cikkek